Mat og drikke

Når du først er i Thailand, så er det å nyte god mat og drikke en stor del av hele opplevelsen. Thailand er godt kjent for å ha meget god mat, om enn litt sterk til tider. Bruken av helt ferske, gode råvarer gjør de fleste måltider til en smakfull opplevelse. Det er selvsagt mange thai restauranter på Koh Tao, fra enkel gatemat til de litt mer eksklusive. Skulle du bli litt lei av bare thai mat, er det også rikelig med vestlige restauranter å besøke. Her får du en liten liste over forskjellige restauranter som vi gjerne vil anbefale.
Når du har fylt magen med noe godt, er det nok en del som ønsker å dra til en bar eller uteplass for å nyte en cocktail eller to, så vi vil også gi en liten liste over en del av barene du kan besøke.

 

Restauranter

 

Barracuda
Barracuda er en av våre absolutte favoritter. Her tilbys det en god miks av vestlig og asiatisk mat. Sjømaten deres er helt fantastisk. Vel verdt et besøk eller to.
Barracuda at Darawan
Darawan er nok den mest avslappende, vakre plassen å nyte en middag. Som en del av Ban’s Diving Resort, holder restauranten til litt oppe i fjellsiden over Sairee, med en fantastisk utsikt. God mat og gode cocktails.
Yin Yang
Om det er asiatisk mat du er ute etter, er Yin Yang et must. Meget god mat, til meget bra priser.
Greasy Spoon Cafe
Er du ute etter en riktig god start på dagen, er Greasy Spoon stedet å dra til. Et rikt utvalg i gode frokost/lunch retter i en mer engelsk stil. Anbefales sterkt.
VegetaBowl
Om du er ute etter noe vegetarisk eller vegansk, er Vegetabowl absolutt å anbefale. Meget bra mat og diverse smoothies etc.
Babo Sushi Bar & Restaurant
Er det sushi du er ute etter, er Babo å anbefale. Se opp for gode rabatterte priser hver mandag.
La Pizzeria
La Pizzaria er nok mer for deg som ønsker å bestille en pizza og ta med deg på rommet eller nyte på stranden. Meget gode pizzaer og pasta.
Farango
Farango er også en meget bra restaurant å spise pizza, men de tilbyr også flere andre gode hovedretter. Anbefales.
The Godfather
Nok en pizza restaurant. Lett tilgjengelig like ved hoved veien ved Sairee.
Sairee Sairee
Mye å velge i her. Gode hovedretter, meget gode desserter. Like ved en livlig vei med mye å underholde seg med når man spiser.
Choppers Bar & Grill
Australsk sportsbar og grill som serverer forskjellige gode matretter. Passer best å spise her på dagen, da det bruker å være ganske høy party stemning her på kvelden. God søndag roast.
Fizz Beachlounge
Holder til helt nede på Sairee Beach. Meget god mat, både asiatisk og vestlig. Veldig gode cocktails.
The Gallery
En liten, meget bra restaurant med veldig god service og mat.
Sairee Streetmarket
Gatemat! Et lite marked ved hovedveien på Sairee. Mye å velge i til veldig fornuftige priser. Skikkelig “hjemmelaget” thai mat.
Blue Water
Ligger helt nede på Sairee Beach. Veldig gode frokost og lunch retter. Anbefaler også middagen her. Veldig gode cocktails.
The Hacienda Bar & Grill
Midt på Koh Tao. God mat i avslappende omgivelser. Sunday roasten er meget bra.
Bang Burgers
Om du er lysten på hamburger, er Bang Burgers stedet å gå. Meget gode, og mektige hamburgere. Alt er hjemmelaget, til og med ketchupen.

 

Bar/Uteplass

 

Fishbowl
Fishbowl er en av barene som her vært åpen i lengst tid på Koh Tao, og en av grunnene er nok deres perfekte lokasjon midt på Sairee beach. Strandbar på dagtid og party på kveld. Også en perfekt plass å sitte og se på solnedgangen. Bruker å være live musikk.
Choppers Bar & Grill
På kvelden forvandles Choppers til en riktig partyplass. Her starter Koh Tao Pubcrawl tre kvelder i uken.
Fizz Beachlounge
Som nevnt lenger oppe her, serverer Fizz meget gode cocktails. Perfekt plass å slenge seg ned på en stor beanbag med en drink og se på solnedgangen eller fireshow på stranden. Bra lounge musikk.
Natural High Bar
Er du ute etter en veldig avslappende aften, er Natural High Bar et bra valg. Litt utenfor alt, er dette en av de mest avslappende barer du finner på Koh Tao.