Ting å gjøre

For deg som ikke bare er ute etter å dykke, vil du her få en liten liste over andre ting du kan fylle dagene med.

Gå på tur.

Koh Tao har masse å by på for deg som er glad i å gå i naturen. Det er mange flotte utsiktspunkt som vil by deg på en fantastisk utsikt. Enkelte er lett å nå, mens andre krever litt mer fysisk arbeid. Det de alle har til felles, er at når du først har nådd toppen, er det mer enn verdt det!

Leie scooter.

En av de beste måtene å se Koh Tao på er å leie seg en scooter. De aller fleste strender er lett tilgjengelig, med god plass å parkere. Det er en liten øy, så det er ikke lange avstander mellom de forskjellige plassene som er verdt å besøke.
Vær obs på at standarden på veien til tider kan være svært dårlig, så for all del kjør forsiktig. For å leie scooter, må man hos de fleste utleiere ligge igjen passet, så vær litt kritisk til hvor du leier. Det er også ganske så allmenn kjent på Koh Tao at noen av utleie firmaene er ekstremt dyr om du får skraper og skader på scooteren, så husk å ta bilder/film alt du ser på den før du kjører.

Snorkling.

Koh Tao er jo et paradis for dykkere, så også for snorklere. Hva med å snorkle med Blacktip Reefsharks og skilpadder i Shark Bay? Det er noe litt spesielt å ligge der og se ned på disse majestetiske dyrene, som har fått et så altfor dårlig rykte på seg. Se vakre koraller og et mangfold av tropiske fisker i krystallklart vann.
Bare husk å smøre inn ryggen med solkrem en god stund før du begynner, så slipper du å måtte sove på magen de neste nettene.

Båttur rundt øyen.

En av de beste tingene å gjøre for å få se hele øyen, er å leie seg en tradisjonell thai båt som vil ta dere rundt hele Koh Tao. Det er noe spesielt med å sitte i disse ‘longtail’ båtene, som ikke alltid er de mest stillegående, miljøvennlige farkostene. Men det er en egen sjarm med det. Koh Tao er en utrolig vakker øy fra land, men det er først når du ser den fra havet at du virkelig ser hvor utrolig frodig og vakker den virkelig er.
Din båtfører vil ta deg rundt hele øyen, og stoppe hvor enn du ønsker for at dere skal kunne ta dere en dukkert, snorkle, gå i land på en bortgjemt strand, eller gjøre litt klippehopping i vakre Tanote Bay.
Det anbefales på det sterkeste å høre med båtfører om han kan ordne en boks med is, for at dere kan fylle den med noe kaldt å drikke. En rundtur tar ca 5-6 timer, avhengig av hvor mange stopp dere tar.

Shopping.

Nå kan vel ikke Koh Tao kalles et shopping paradis, men det er klart du kan finne en del saker og ting her. Boardshorts, bikinier, t-shirts, luftige sommer kjoler etc. vil du finne de flest steder, sammen med de mer typiske suvenirene. Vær varsom med å kjøpe religiøse suvenirer, da dette ikke alltid er greit å ta med seg.

Solnedgang.

Solnedgang fra Sairee Beach.
En ting som er med Koh Tao, er at solnedgangen alltid er et fantastisk skue. Gå en tur langs Sairee Beach, finn en liten strandbar, bestill et par cocktails, nyt livet og en av de mest utrolige solnedganger du noengang har sett.
Ved enkelte av barene vil  det rundt den tiden også være ‘fireshows’, som er ganske interessant å se på.

Trening.

Om du ønsker å trimme eller trene litt mens du er på en tropisk øy, er det flust av muligheter på Koh Tao. Det er flere trening-, cross-fit, thai boksing/boksing og yoga sentre, så det er mer enn nok å ta seg til om det skulle være ønskelig.