PADI spesialiteter

Har du din PADI Open Water, Advanced Open Water, Rescue Diver eller er du faktisk Divemaster? Lysten på å utvikle deg videre? Da har du kommet til rett sted. Det er svært mange muligheter til å videreutvikle seg som dykker i PADI systemet. Her vil du få listet opp en del av dem, men ikke alle pga at det er ikke alle som tilbys ved vårt dykkesenter. Men det er bare til å spørre, så vil du få svar.
For pris på de forskjellige kursene, vennligst ta kontakt.

 

Allerede som PADI Open Water Diver er det mange spesialiteter du kan ta. Enkelte krever at du er Adventure eller Advanced Open Water Diver.

 

PADI Open Water Diver;

 

Altitude Diver – Lær å dykke i høyder hvor spesielle tabeller og prosedyrer kreves. Denne spesialiteten kan ikke utføres på Koh Tao.

 

AWARE Fish Identification – Lær mer om de forskjellige fiskearter og koraller.

 

Digital Underwater Photographer – Lær om undervanns fotografering. Fra hvordan du setter opp kameraet, vedlikehold og teknikker for å få tatt fantastiske bilder under vann.

 

DPV Diver Propulsion Vehicle Diver – Lær å bruke undervanns scooter.

 

Drift Diver – Kunne du tenke deg å dykke i f.eks Saltstraumen? Da er dette spesialiteten for deg. Denne spesialiteten kan ikke utføres på Koh Tao, ettersom vi ikke har noe særlig med strøm i den Thailandske Gulf.

 

Dry Suit Diver – Klart du skal dykke i Norge, eller andre kalde farvann også. Svært ofte er det i kaldere vann du vil få den beste sikten, og da ønsker du selvsagt å, ja, holde deg tørr og varm. Tørrdrakt spesialiteten hjelper deg til å lære teknikker ved tørrdrakt dykking, og basis vedlikehold av tørrdrakt. Denne spesialiteten utføres ikke på Koh Tao, ettersom vi har et altfor varmt klima. Er behjelpelig med å ordne kurs andre steder.

 

Enriched Air Diver – Har du hørt om NITROX? Nei, ikke den vi bruker i bilen, men den vi kan dykke med. Siden det er nitrogenet kroppen vår tar opp som begrenser bunntiden vår når vi dykker, vil dykking med NITROX gi oss lenger bunntid, som vi alle ønsker. Her øker vi rett og slett oksygen innholdet i blandingen vi fyller tanken med, så vi får mindre nitrogen inn i systemet vårt enn ved dykking med vanlig luft. Dette er en av de bestselgende spesialitetene.

 

Equipment Spesialist – Er du litt ekstra interessert i utstyret ditt? Eller dykker du ofte på avsidesliggende plasser? Da er dette spesialiteten for deg. Lær hvordan utstyret er satt sammen, og hvordan du kan utføre service på utrustningen din.

 

Multilevel Diver – Lær å planlegge, og utføre,  multilevel dykk.

 

Night Diver – Høres det spennende ut å dykke når det er helt mørkt i vannet? Kanskje litt skummelt? Da er dette noe du må prøve! Det er en fantastisk opplevelse å være under vann når det er mørkt. De fleste fisk du ser om dagen, er ganske så redd for mørket, så de svømmer til sengs, for å si det slik. Så kommer alle dyrene som jakter i mørket frem. Det er en veldig spesiell følelse som bare må oppleves.

 

PPB Peak Performance Buoyancy – Her ligger vi alt fokus på å få deg til å finne rett antall vekter, riktig posisjon (trim) i vannet og korrekte svømme teknikker. En spesialitet som anbefales på det sterkeste, ettersom riktig/god flytekraft er meget viktig når du dykker. Det gjør deg absolutt til en bedre dykker.

 

Underwater Navigator – Som på land, er det også under vann veldig viktig å vite hvor vi er, og skal. Lær hvordan du navigerer under vann, både ved hjelp av kompass og naturlig navigering. Dette er viktig av mange grunner, som for å unngå lang overflate svømming​, mer effektiv dykking, som igjen vil hjelpe på ditt luftforbruksnivå. Det vil også hjelpe på å unngå stress, som igjen kan føre til panikk. Det ønsker vi alle å unngå!

 

Adventure Diver;

 

Deep Diver – Ønsker du å gå litt dypere? Da er dette spesialiteten for deg. Her tar vi deg med ned til et maks dyp av 40 meter. Det er flere vurderinger som må betraktes ved et dypdykk, og alt dette vil du lære ved denne spesialiteten.

 

Wreck Diver – Det er noe spennende, kanskje til og med skummelt, ved vrakdykking. Hva hendte? Hvordan sank båten? Hva med mannskapet? Hvor kom båten fra? Destinasjon? Mange spørsmål, og en av de beste sett å finne ut mest mulig, er å dykke vraket selv. I denne spesialiteten lærer du hva du skal, og ikke skal, gjøre ved vrakdykking. Du lærer hvordan du legger line, hva du skal gjøre ved problemer med lys, røket line etc.

 

Advanced Open Water Diver;

 

Cavern Diver – Har du sett bilder av cenotene i Mexico? Fristende? Her er første steg inn i en underverden som er helt fantastisk. Avhengig av instruktør om denne spesialiteten kan undervises.

 

Ice Diver – Lær de forskjellige teknikker som kreves for å dykke under is. Denne spesialiteten underviser vi naturlig nok ikke i Thailand…

 

Search And Recovery – Denne spesialiteten er for deg som ønsker å lære hvordan du løfter saker og ting opp fra dypet til overflaten. Lær diverse knuter, løfte teknikker og bruk av løfte ballong.